Låsta positioner i Fame world-konflikten

Bråket mellan fordringsägare och Bert Karlsson i Fame world-härvan har trappats upp, när drygt en vecka återstår till en hotande konkurs.

Bert Karlsson anklagas för svek, och många företag som drabbats i härvan anser att han ska betala tillbaka 1,4 miljoner kronor som hans bolag tidigare fått från Fame world.

- Bert Karlsson anser att betalningarna är helt korrekta och nder de premisserna kan man inte få Bert Karlsson att betala tillbaka, eller övertyga de här bolagen att de ska betala tillbaka pengar, säger Lars Schmidt, Bert Karlssons advokat.

Knäckfrågan är den dubbla roll som Bert Karlsson har i Fame world-härvan. Han är dels en av ägarna bakom fiaskot mellan Skara och Skövde, samtidigt som han äger bolag som har fordringar på Fame world.

Bråket handlar alltså om pengar som Bert Karlssons bolag tog emot från Fame world tidigt förra sommaren.

Om de drabbade företagen ska få ut 40 procent av sina fordringar så måste Bert Karlsson betala tillbaka. Det vägrar han att göra.

Konflikten innebär att konkursen rycker närmare, en konkurs som i första hand slår hårt mot de små företagen men knappast mot Bert Karlsson, som redan har nya planer på gång om nöjesparker i Värmland.