Kungen fick se Madeleines stol i Tibro

På torsdagsförmiddagen fick kung Carl XVI Gustaf lära sig mer om möbelindustrin i och med att han besökte tre företag i Tibro. Den designintresserade kungen uppskattade besöken:
– Det var väldigt, väldigt trevligt. Vi har både tittat på olika tekniker att tillverka möbler och på olika slags design. Kungen fick dessutom en överraskning när en stol som prinsessan Madeleine varit med och designat visades.

Ett av företaget som besöktes var Offecct. Vd: n Kurt Tingdal var glad över kungabesöket, både för företaget och för kommunens del:

- Det var oerhört spännande! Det betyder mycket för oss och mycket för Tibro som ort, för här sprudlar en otrolig massa kunnande inom möbeltillverkning. Stämningen var god och kungen var oerhört intresserad av vad vi håller på med här.  

En stol designad av Thomas Sandell fick lite extra uppmärksamhet när det visade sig att prinsessan Madeleine haft ett finger med i dess utformning. För tre år sedan var hon nämligen praktikant på det arkitektkontor i Stockholm där stolen formgivits.

– Prinsessan Madeleine med de Bernadotteska ådrorna i sig var väldigt intresserad av designutveckling. Hon har funnits med i bakgrunden även om hon inte är den officiella formgivaren till stolen. Stolen blev ett litet överraskningsmoment för kungen under hans besök, säger Kurt Tingdal.