Tre års fängelse för våldtäkt mot barn

En 45-årig man från Östra Skaraborg dömdes på fredagen av Skövde tingsrätt för våldtäkt mot barn samt för sexuellt utnyttjande av underårig. Mannen dömds till tre års fängelse för att under flera års tid förgripit sig på en flicka som var under 15 år då brotten begicks.

45-åringen flyttade ihop med flickans mamma för tio år sedan. Kvinnan hade då förutom den då femåriga flickan två nyfödda barn.

Mannen har i tingsrätten dömts för grov misshandel av ett av de unga barnen. Men hovrätten konstaterade att de skador barnet hade fått kunde ha uppkommit på andra sätt, och friade honom därför.

I familjens hem har det frekvent förekommit både alkohol och våld.

Övergreppen på flickan startade när hon var i 10-års åldern och ska ha skett vid minst ett 20-tal tillfällen.

Förra året avled flickans mamma. En månad efter mammans död våldtog 45-åringen flickan. När flickan hade lämnat lägenheten efter övergreppet ringde 45-åringen henne på hennes mobil och sa till henne att det inte var någon idé att hon berättade något då ingen skulle tro henne.

Flickan kastades ut ur lägenheten av 45-åringen någon vecka senare. Hon flyttade då in till ett familjehem där hon bott tidigare. I januari berättade flickan om händelserna för en kamrat och senare för skolsköterskan.

Skövde tingsrätt dömer mannen till tre års fängelse. Han ska dessutom betala 185 000 kronor i skadestånd till flickan.