Ortopedavdelning på Kärnsjukhuset stängs

I dag sommarstängs en ortopedavdelning på Kärnsjukhuset i Skövde.
Det innebär att den avdelning som fortfarande är öppen blir kraftigt överbelagd.
I dag stängs en av kärnsjukhusets två ortopedavdelning. Och redan från början tvingas patienterna trängas på den avdelning som fortsätter vara öppen under hela sommaren.
På förmiddagen i dag ligger 37 patienter på 24 platser. Dessutom har två ortopedpatienter skickats till Lidköpings lasarett under helgen. Enligt läkaren Helena Allervik blir det en mycket pressad situation för de sköterskor som arbetar.
En anledning till överbeläggningen är att kommunerna i Skaraborg inte lyckas ta hand om de patienter som är färdigbehandlade och som borde tas hem. Tio av patienterna som nu är övertaliga är färdigbehandlade. Det råder brist på platser på äldreboenden och därför måste patienterna stanna på sjukhuset.
I absoluta nödfall så kan personalen beordras in under sin semester, men enligt Bengt Karlsson som är chefsöverläkare så är det inte aktuellt i dagsläget. Men det är inget otänkbart scenario.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".