Mer pengar till musikskolan i Lidköping

Det är ett stort tryck på musikskolan i Lidköping och många elever står i kö för en plats. Men till sommaren ska skolan få mer pengar till verksamheten. Det föreslår barn- och skolnämndens arbetsutskott. Tillskottet blir på 270 000 kronor och pengarna kommer redan i sommar.

Rektor Johan Kjellberg säger till SR Skaraborg att pengarna ger möjlighet till utökade musiklärartjänster, som i sin tur ska få bukt med de långa köerna till musikskolan.

Det är ett fortsatt högt tryck på verksamheten. Just nu väntar 250 barn och ungdomar på att få en plats och då helst på gitarr- eller piano-kurserna.

Och nu menar Johan Kjellberg att köerna skulle kunna vara borta redan till hösten.

Musikskolan i Lidköping lyckades får det extra tillskottet genom att skolförvaltningen flyttade pengar från ett ställe till ett annat.

Musikskolans lokaler fylls av musik och sång först under eftermiddagarna, medan de står tomma tidigt på dan. Så genom att låta en förskola använda delar av lokalerna kan musikskolan få hyreskostnaderna omvandlade till tjänster.

Rektor Johan Kjellberg säger att han är tacksam för tillskottet, men beskriver lösningen som både piska och morot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".