Polismördare försökte rymma

En livstidsdömd polismördare försökte i går rymma från fängelset i Tidaholm. Mannen hotade tre fångvårdare med ett avsågat hagelgevär, men övermannades av vårdarna.
Det var under en permission som den 59-årige mannen hotade vårdarna med ett dubbelpipigt avsågat hagelgevär. Mannen besökte en lokal i centrala Tidaholm där han förvarar personliga saker. - Plötsligt slet han upp ett avsågat hagelgevär ur en väska och hotade vårdarna, säger Lisbeth Malmqvist som är kriminalvårdschef vid anstalten i Tidaholm. Mannen övermanndes snabbt och varken han eller vårdarna skadades fysiskt. Mannen är dömd för ett polismord i Belgien 1989 och har de senaste åren vistats på anstalten i Tidaholm. För två år sen rymde han under en bevakad permission, men greps senare. - Vi gör allt vad vi kan för att förbereda den intagne innan permissionen och i de flesta fall så fungerar det, men i det här fallet gjorde det inte det, säger Lisbeth Malmqvist som tycker att säkerheten under permissioner är tillräcklig. - Men vi ser mycket allvarligt på det som hänt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".