Foto: PRB

Utrikesministern på besök i Skaraborg

Bosse Ringholm gjorde på onsdagen sin första tjänsteresa som vikarierande utrikesminister. Men resan gick inte till utlandet, utan till Skaraborg. Bosse Ringholm besökte Skövde och Lidköping i ett sedan tidigare planerat besök.

Gårdagen däremot var mycket mer turbulent för Bosse Ringholm.

Tidigt på tisdagsmorgonen informerades han av statminister Göran Persson om Laila Freivalds beslut att avgå, och enligt Bosse Ringholm var det aldrig akutellt för honom att tacka nej till Perssons erbjudande:

- Vi i regeringen ställer upp för varandra. Det är en självklarhet att jag skulle ställa upp i ett sådant läge.

Bosse Ringholm besökte en skolan i Skövde och några företag i Lidköping under onsdagen, en visit som var planerad långt innan Laila Freivalds tvingades lämna in.

Nästa gång han besöker Skaraborg är han troligen inte utrikesminister längre och har ersatts av nån annan.

Men inte heller Ringholm är ju helt fläckfri. Han är föremål för en förundersökning om misstänkt skattebrott i Enskede IK, där han var ordförande.

Ett mardrömscenario för socialdemokraterna skulle vara om Bosse Ringholm delges misstanke om brott innan han hunnit sluta som utrikesminister.

Men det är en teori som Ringholm avfärdar helt och hållet:

- Det är jag absolut inte rädd för. Jag har helt rent mjöl i påsen, säger han till Sveriges Radio Skaraborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".