Friidrottsarena planeras i Skövde

En ny friidrottshall i Skövde kan bli verklighet. Skisser på en ny hall som skulle ligga ihop med Arena Skövde har börjat ta form. Friidrotten behöver bättre träningsförutsättningar än man har idag, säger kommunens fritidschef Sören Karlström som varit med och planerat projektet.

Upptagningsområdet för en friidrottsarena skulle vara stort, i dagsläget finns liknande anläggningar bara i Borås, Göteborg, karlstad och Örebro.

5000 kvadratmeter stor planeras hallen bli och den ska om den blir verklighet ha en 200-meters bana med doserade kurvor. Kostnaden beräknas till 25-miljoner kronor, pengar man hoppas få in från bland annat näringslivet.

- Det skulle vara ett otroligt lyft för vår del, säger Lasse Rintakoski, tränare i IF Hagen i Skövde. Skulle hallen bli verklighet skulle vi med all sannolikhet se en otrolig utveckling av friidrotten i Skaraborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".