Situationen på ortopeden bättre

I förra veckan var läget akut på Kärnsjukhusets båda ortopedavdelningar. En av de två avdelningarna skulle stängas för sommaren, men det fanns det 37 patienter till de kvarvarande 24 sängplatserna.
Idag, när sommarorganisationen startar, är situationen långt bättre men inte helt bra.
Under förra veckan arbetades febrilt med att skriva ut färdigbehandlade patienter, sända patienter till korttidsplatser i hemkommunerna och till andra sjukhus.
Idag har man faktiskt lyckats med att få ner antalet patienter till 26, alltså en liten överbeläggning. Dessutom hoppas man kunna skriva ut ytterligare patienter under nästa vecka för att skapa plats för nytillkomna.
Personalen på ortopedavdelningen räknar med en sommar med hårt jobb. Under vintermånaderna kan de två avdelningarna stötta varandra genom att låna ut personal i pressade lägen. Den extrahjälpen kan man inte räkna med igen förrän i mitten av augusti, då den andra avdelningen öppnar igen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".