Undersköterskan Maria får behålla jobbet- Falköpings kommun drar tillbaka varslet

Falköpings kommun drog på fredagsförmiddagen tillbaka varslet om uppsägning av den sjukskrivna undersköterskan Maria Abosh.
Tvärvändningen sker dagen efter att Maria Abosh fått beskedet om uppsägning.
Kommundirektören Ingvar Götesson säger att nu ska kommunen se över hela hanteringen av personalfrågor.

På fredagsmorgonen berättade SR Skaraborg att Maria Abosh skulle sägas upp istället för att få chansen till rehabilitering mot sin stress och en omplacering. Detta bara några dagar efter att kommunens personalchef har omplacerats efter att ha anklagats för att vara del av ett gubbvälde. Personalchefen fick förstås behålla hela sin lön på dryga 40 000 kronor, vilket gör att behandlingen av den sjukskrivna undersköterskan blir ännu mer anmärkningsvärd.

- Jag kan inte svara på hur detta kunde ske. Jag har jobbat här i tre veckor och kan inte förväntas känna till allting som har hänt, säger Ingvar Götesson, som dock tycker att hela saken är ganska pinsam.

Nu ska kommunen se över sina rutiner.

- När man gör förändringar så vill jag att man ska titta på vilka förutsättningar det finns för omplacering innan man varslar.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".