Julas ägare bygger studentbostäder

Jula Postorders ägare satsar nu på att bygga nya studentlägenheter i Skara. Bristen på just studentlägenheter är akut på orten, främst på grund av fördubblingen av antalet studenter vid Sveriges Lantbruksuniversitet, SLU.

Jula Postorders ägare, Lars-Göran Blank, har tjänat stora pengar på sina varuhus. Företaget slog vinstrekord i fjol.

En del av sina egna pengar har Blank de senaste åren via ett eget privat fastighetsbolag satsat på att köpa in ett tiotal hyreshus i Skara, renovera dem och sen hyra ut lägenheterna till bland annat studenter.

Det senast inköpta huset inne i centrala Skara byggs nu helt om till studentboende, och affärsidén är att bostadsbristens Skara ska bli en bra affär för Lars-Göran Blank.

Annica Gustafsson, som är en av projektledarna för Blanks lägenhetssatsning, berättar att de märker av att det råder bostadsbrist bland studenterna:

- Det är många som ringer varje dag och som är förtvivlade för att det inte vet var de ska ta vägen i höst när skolorna börjar, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".