Politiker sökes av medlemsfattigt parti

Det lokala partiet Götene Framtid behöver fler politiskt aktiva och inför höstens val annonserar partiet nu i lokalpressen efter frivilliga. I dagsläget har partiet bara fem politiker som arbetar i nämnder och fullmäktige.

Götene Framtid har tre mandat i fullmäktige, och kunde varit vågmästare i kommunen om inte det borgerliga blocket bjudit in miljöpartiet istället.

Nu har partiet problem inför höstens val. Så stora att man alltså väljer att annonsera efter folk som är beredda att hugga i med kommunalt politiskt arbete hos det lokala missnöjespartiet. Anders Månsson som leder partiet är inte rädd för att Götene Framtid ska kapas av nykomlingar med grumliga åsikter:
- Jag tror man själv känner på sig om man passar i ett parti eller inte.

Nyrekryteringen av politiker är generellt ett problem också för de etablerade partierna. Men för lokala partier kan problemet bli mer akut, som för Götene Framtid.

Att via annons locka med en plats på listan till kommunvalet framstår som desperat, men Anders Månsson väljer att vara entusiastisk istället. Bara man har någorlunda rätt ideologi är man välkommen till Götene framtid. Och vad som är rätt ideologi förklara Anders Månsson så här:
- Är man inte nöjd med det etablerade partierna så finns det en plats hos oss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".