O-ringen blir dyr för Orienteringsförbundet

Årets upplaga av O-ringen i Skaraborg blir ingen ekonomisk succé för Svenska Orienteringsförbundet. Men för klubbarna ser det bra ut. Fler deltagare än förra året har anmält sig.
O-ringen är den största enskilda inkomstkällan för det svenska orienteringsförbundet. Under många har femdagarsoprienteringen gett förbundet ett tillskott på flera miljoner kronor, pengar som är viktriga för förbundets verksamhet. Men så blir det inte i år. De åtta huvudsponsorernas avtal gick ut efter förra årets upplaga. Hösten 2001 handlade mest om lågkonjunktur och allmän ekonomisk pessimism. I det läget klarade inte orienteringsförbundet att få ut ett lika bra avtal som tidigare. Men om förbundet är besviket på ekonomin, så ser det desto bättre ut för klubbarna. O-ringen lockar minst 13 000 löpare i år, fler än i fjol.För de klubbar fårn Skaraborg som deltar kommer tävlingen att ge en ekonomsik förtjänst.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".