Gisslantagare på fängelse åtalad

Den 24-årige intern som höll gisslan på Tidaholmsanstalten för en månad sedan åtalas idag. En medfånge och en vårdare skadades vid dramat.
Det var på fredag eftermiddag den 24 maj som den 24-årige internen skulle flyttas till isloeringsavdelningen på Tidaholmsanstalten. På något sätt hade han kommit över en sax och genom att hugga en vårdare i ryggen lyckades han ta sig loss. Han hotade två andra vårdare och tog sig vidare in på en annan avdelning, där han med hjälp av sitt vapen tog en medfånge som gisslan. Med saxen mot gisslans hals tog sig 24-åringen ut på fängelsegården där ett två timmars gisslandrama sedan utspelades. Polisen försökte förhandla, och det framkom att internen ville bli förflyttad från fängelset i Tidaholm. Till sist lyckades gisslan ta sig loss och polisen övermannade 24-åringen. I tumultet skadades både han och hans gisslan, ingen av dem allvarligt.
Idag åtalas 24-åringen för grov misshandel, olaga frihetsberövande och hot mot tjänsteman. Han har erkänt samtliga åtalspunkter.
Rättegången kommer att hållas i säkerhetssalen vid Göteborgs tingsrätt på måndag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".