Ny styrka rekryteras till Afghanistan

Just nu pågår rekryteringen av officerare som ska avlösa den elitstyrka från Karlsborg som befinner sig i Afghanistan.
Men den nya styrkan blir inte lika hemlig och det krävs inte heller någon specialutbildning. Enligt Swedints informationsavdelning är intresset för att för att få åka stort.
Det var strax före jul förra året som regeringen beslutade att skicka en styrka till Afghanistan. Styrkan som åkte heter SSG, vilket står för vilket står för särskilda skyddsgruppen och är Sveriges absoluta militära elitstyrka.
Efter att ha tränats i Karlsborg skickades de till Afghanistan och där har de under våren arbetat med underrättelsetjänst, så att rätt styrkor befann sig på rätt plats vid rätt vid rätt tidpunkt.
Men nu är deras uppdrag snart slut, och regeringen har beslutat att skicka en ny stryka som ska hjälpa till att återuppbygga vägar och annan infrastruktur i Afghanistan.
Detta är det första uppdraget i landet som inte är hemligt, därför är intresset för att få åka stort och trots att det är en vecka kvar tills att ansökningstiden går ut.
Styrkan, som ska bestå av högst 45 personer, åker i augusti och ska vara i Afghanistan fram till den 20 december 2002.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".