Dansens dag firas i Lidköping

Nu på söndag firas för första gången Dansens dag i Lidköping. Och enligt Helene Hjelmkvist, en av arrangörerna, är förutsättningarna för stor publik goda eftersom intresset för dans har ökat kraftigt i och med populära dansprogram på tv.

Inne på Helens Dansskola hörs musik från en av salarna. Där övar några dansare på ett nummer som kan visas på söndag, då det på firandet av Dansens dag blir uppvisningar av allt från salsa till linedans och disco, men också möjlighet för publiken att ta en svängom.

Helene Hjelmkvist tror på stor uppslutning:
- Vi märker att det pratas om dans på ett helt annat sätt nu.

Men folk pratar inte bara, de vill lära sig något också. Och det har Helene Hjelmkvist märkt av i rollen som danslärare.

De ungdomliga danskurserna, som disco och hip hop har alltid varit populära, men nu vill också de lite äldre få undervisning och då främst i pardans. Det handlar om traditionella dansstilarna som vals och foxtrot.
- Foxtrot tycker jag alla borde kunna, säger Helene Hjelmkvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista