Få spår i jakten på mordbrännare i Gullspång

En vecka efter branden i Pizzeria 64 i utkanten av Gullspång står det klart att branden var anlagd.
Polisens bästa spår är en liten ljus bil. I övrigt är det få som sett något, och det försvårar givetvis utredningen.

– Den tekniska undersökningen visar att det förmodligen rör sig om tre eldplatser, allihop utanpå pizzerian. Det finns inga tecken på att det ska ha varit ett inbrott, säger Tony Johansson, utredare vid Mariestadspolisen.  

Det var vid 02.15, natten mellan tisdag och onsdag i förra veckan som intillboende vaknade av en dov explosion och sedan såg lågor slå ut från taket på pizzerian.

När räddningstjänsten kom till platsen brann det kraftigt och först efetr tre timmar var branden under kontroll. Skadorna på byggnaden blev omfattande.  

Polisen misstänkte omgående att branden var anlagd och betecknade branden som mordbrand. Efter att nu identifierat tre olika brandhärdar på utsidan av byggnaden kan de med sannolikhet gränsande till visshet säga att de hade rätt i sina misstankar. Men utredningen går trögt:

– Det vi med säkerhet kan säga är att en liten, ljus bil lämnade platsen och körde ut på vägen (26: an). Vi har inte hittat den bilen. Det är inte så mycket folk vakna vid den tiden på dygnet. Alla de vi pratat med vaknade ju av den dova smällen, säger Tony Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".