Madonnas Europaturné kan bli storaffär för Skaraföretag

Ett nyetablerat företag i Skara är på väg att få sitt hittills största uppdrag i rockvärlden värt flera miljoner.

Bolaget heter Turnétransport och ägaren Micke Bollhem förhandlar med en arrangör i London om att få ta hand om de omfattande transporterna av scenutrustning i samband världsstjärnan Madonnas konsert i Danmark i augusti och hennes vidare Europaturné.

Turnétransport med sju fast anställda flyttade för några år sen sin verksamhet från Stockholm till ett industriområde vid E20 i Skara. Här finns de dragbilar och trailers som behövs för att köra stora turnér för svenska och utländska storartister.

När Madonna väntas till Danmark i augusti krävs det tolv trailers för att ta hand om alla scenutrustning. Fler extrachaufförer måste kallas in för att ta hand om konserterna.

För Micke Bollhem, som tidigare tagit hand om stora rockkonserter för bland annat Rolling Stones och David Bowie, blir Madonnas Europaturné det hittills största uppdraget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista