Frågan om donationsfond i Falköping skickas vidare till kommunstyrelsen

Fortfarande spökar problemet med Arthur Larssons donationsfond för politikerna i Falköping, trots att både revisorer och kommunfullmäktige sagt sitt.

Eftersom politikerna i socialnämnden själva inte lyckas reda ut hur det kom sig att donationspengarna felaktigt användes för rena personalaktiviteter, så skickas frågan nu över till kommunstyrelsen.

Kommunjuristen Lars-Åke Svensson säger att kommunstyrelsen kan titta på om utredningen som socialnämnden gjort fått fram all väsentlig information i ärendet.

Socialnämnden har redan beviljats ansvarsfrihet, så ansvarsfrågan kan kommunstyrelsen inte ta upp. Men kommunstyrelsen kan ha synpunkter på rutiner och eventuella brister i socialnämndens utredning.

Och om någon i personalen gjort något felaktigt kan inte kommunstyrelsen göra mycket åt det heller, eftersom det är nämnden som har arbetsgivaransvaret.

Lars-Åke Svensson vågar sig inte på en gissning när frågan om donationsfonden kan vara avklarad, men om inget nytt kommer fram tror han att det blir svårt för kommunstyrelsen att ha någon annorlunda uppfattning om ärendet är vad som framkommit tidigare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista