Politiker i Lidköping lovar stöd till förening för ADHD-drabbade

En väckarklocka för Lidköpings kommunpolitiker, det är stödföreningen Compassens intryck av det möte som man arrangerade på torsdagen för att uppmärksamma vardagssituationen för familjer och barn med diagnosen ADHD.

- Min känsla var att politikerna inte alls var beredda på att situationen var så allvarlig, säger Anders Abelsson från föreningen Compassen.

Vid torsdagens möte var alla politiska partier i Lidköpings kommunfullmäktige representerade, utom Folkpartiet.

Några egentliga besked eller löften fick inte föreningen Compassen, säger Anders Abelsson, men nog så viktigt var att politikerna fick upp ögonen för den vardag som familjer med barn med ADHD-diagnos lever i, med utmattade och sjukskrivna föräldrar, barn som blir avstängda från skolan och en tillvaro utan kompisar eller fritidsintressen.

Politikerna lovade att Compassen skulle få mer stöd till sin verksanhet, berättar Anders Abelsson:
- Men exakt hur det skulle gå till svarade man inte på.

Compassen har tidigare fått avslag på ansökan om bidrag, men Anders Abelsson hoppas att torsdagens debatt kan göra det lättare att få stöd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista