Fortsatt tungt för Gauthiods damer

Fotbollslaget Gauthiod har det fortsatt tungt i söderettan för damer. Nykomlingen från Grästorp åkte på ytterligare en förlust när Kristianstad på lördagen besökte Lunnevi IP.
1-5 slutade matchen efter 0-3 i paus.
– Att det blev 5-1 är inte riktigt rättvist. Jag tycker faktiskt att vi stod emot och spelade bra, säger Gauthiods Anna Ahlstrand.

Det är faktiskt bara att hålla med Anna Ahlstrad: med tanke på att nykomlingarna Gauthiod mötte det på pappret svåraste motståndet hittills den här säsongen så bjöd de på bra motstånd. Det började dock tufft med 0-1 i baken redan efter fyra minuters spel och efter det fick Gauthiod kämpa i uppförsbacke hela matchen.

Kristianstad spelade inte så bra som förväntat men var effektiva och satte de chansen som laget skapade. Det var det som var den största skillnaden mellan nykomlingen Gauthiod och veteranen Kristianstad, som de senaste åren legat i topp i söderettan.

– Det känns som att det är lite typiskt för nykomlingar spela bra mot ett topplag men ändå få mål i baken. Vi var bra idag men slarvade med avsluten. Det är det där lilla sista som fattas, säger Anna Ahlstrand.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista