Tidaholmsanstalten kan byggas ut

Det finns planer på en kraftig utbyggnad av tidaholmsanstalten. Anstalten har idag plats för 200 interner, en utbyggnad skulle ge plats för ytterligare 100. Om utbyggnaden blir av så kan den ge 50 nya jobb i Tidaholm.  Det finns ännu inga tidsplaner för när beslut om utbyggnaden kan komma.

Det är den stora överbeläggningen på landets fängelser och häkten som gör att Kriminalvårdsstyrelsen i sin så kallade lokalförsörjningsplan vill bygga ut landets fängelser för att få plats för fler interner.

Den stora anstalten i Kumla byggs redan ut och i Sala byggs ett stort helt nytt fängelse. Många fängelser är också gamla och nedslitna och riskerar att läggas ner.

På tidaholmsanstalten är internernas bostadspaviljonger från 50-talet och behöver en omfattande renovering eller helt nya bostäder i samband med en utbyggnad.

Det finns tydliga signaler om att Kriminalvårdsstyrelsens ledning vill göra en stor utbyggnad i Tidaholm till framåt 2010. Den kommunalt ägda marken runt tidaholmsanstalten räcker väl till en utbyggnad, säger kriminalvårdsinspektör Christer Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista