700 villaägare i besiktningskö

Många villaägare som eldar med olja går i väntans tider. Orsaken är att alla oljecisterner måste besiktigas i år.  Första juli går tiden ut och trycket är hårt. Vart sjätte år så ska alla oljecisterner besiktigas för att säkerställa att dom inte läcker ut olja. Bestämmelsen gäller från och med 2000, så i år är det skarpt läge för första gången.

Jan Bergman som är kvalitetschef på PR Slamsugning i Falköping, ett av de företag som är ackrediterade att göra miljöbesiktningar berättar att få har valt att besikta i god tid.

- Alla vill ju vänta så länge som möjligt eftersom man från det datum besiktningen är gjord räknar sex år framåt till det är dags nästa besiktning.

Med en och en halv månad kvar så står nu 700 villaägare i kö för besiktning och nya tillkommer. Om besiktningsförtagen inte hinner beta av hela kön till 1 juli kan det blir problem säger Jan Bergman.

- Då får man egentligen inte använda tanken och frågan är hur försäkringsbolagen ställer sig till användandet av en obesiktad tank.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista