Dyrare att åka buss, men inte i Skara

Västtrafik beslutade i går att höja biljettpriserna med i genomsnitt sju procent. Men i Skara blir det gratis att åka buss. Mjuka Linjen - den busslinje som trafikerar två olika slingor i centrala Skara - kommer på försök att vara gratis under ett halvår. Skara kommun betalar 75.000 kronor till Västtrafik för uteblivna biljettintäkter.
Styrelsen för Västtrafik beslutade igår om budgeten för 2003 och enligt den så höjs biljettpriserna med i genomsnitt sju procent. Resenärer med rabattkort eller månadskort får den minsta höjningen. Dessutom ska Västtrafik spara 60 miljoner i första hand genom att senarelägga olika nysatsningar. Men samtidigt satsar Skara kommun på gratis bussresor. Mjuka Linjen - den busslinje som trafikerar två olika slingor i centrala Skara - kommer på försök att vara gratis för resenärerna från den första augusti och ett halvår framåt. Syftet är att få fler skarabor att upptäcka kollektivtrafiken och kommunen betalar 75.000 kronor till Västtrafik för uteblivna biljettintäkter.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista