Ny bank vill expandera i Skaraborg

På torsdagen slog Skövdes nya bank Skaraborgs Provinsbank upp sina dörrar på riktigt.
Än så länge har banken inte en enda kund men har ändå redan planer på att öppna även i Lidköping.

- Med den responsen som vi känner att vi får så känns det naturligt att redan nu ta till sig den tanken. Lidköping är den naturliga orten efter Skövde, säger Sören Schelander, chef för banken.

Skaraborgs Provinsbank har sitt huvudkontor i Danmark och är Danske Banks 15: e bank i företagets nätverk av ”lokala” banker i Sverige. Banken marknadsförs som en lokal bank med stark personlig service.

Skövdebon Björn Samuelsson skulle kunna tänka sig att byta bank men undrar hur många andra som orkar. Han tror nämligen att folk i allmänhet börjar bli trötta på alla val:

– Du ska byta elbolag, kolla vem du vill anlita gäller försäkringar, premiepensioner, telebolag… Jag tror att det finns en trötthet i att välja.  

Britt tycker däremot att det behövs fler banker och fler valmöjligheter: 

– Det är väl som med allting annat: det handlar om konkurrens. Eftersom banken inte blir så stor så kanske den kan bli mer kundinriktad och ta hand om oss på ett bättre sätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista