Ungliberal spred kärleksrykte

Ryktet om statssekreterare Lars Danielssons påstådda kärleksaffär spreds av ungliberalen Johanna Nylander som bor i Skövde.

Johanna Nylander, som är andra vice ordförande i Liberal Ungdom Väst, är en av de två folkpartisktiska bloggare som anklagas av socialdemokraternas partisekreterare Marita Ulvskog för att ligga bakom kampanjen mot Lars Danielsson.

Johanna Nylander skrev om ryktet på sin blogg i februari och i samband med det JO-anmälde hon också Lars Danielsson.

Men Johanna Nylander säger att det inte var hon som startade ryktet, utan att det var information som spreds via forum på Internet och bland kvälltidningsjournalister som inte själva ville skriva om det.

Hon säger att anledningen till att hon lade ut uppgifterna var Lars Danielssons oklara uppgifter om vad han gjorde på flodvågsdagen, annandag jul 2004:
- Det fanns indikationer i ryktena på att han inte varit på sitt jobb alls den här dagen. Det kändes så allvarligt när han tidigare kommit med olika uppgifter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista