Militärt lager i Skövde

Försvaret ska centralisera sin lagerverksamhet, en utredning har föreslagit 4 olika orter för ett centrallager. Skövde är inte en av dessa orter, men nu säger T2:s chef Krister Edvardsson att det finns stora fördelar med att placera det stora lagret i Skövde.

FMLOG, försvarsmaktens logistik har föreslagit att man slår ihop de 20-talet serviceförråd som finns i daglsäget och istället etablerar ett stort servicecentra med ett stort centrallager. En sådan etablering skulle innebära cirka 120 nya jobb på den ort där lagret, som ska försörja hela den svenske militära organisationen hamnar. I den utredning som FMLOG har gjort har man föreslagit Nyköping, Norrköping, Örebro eller Eskilstuna som lämpliga orter, nu föreslår Krister Edvardsson att Skövde ska bli platsen för det nya centrallagret.

Högkvarteret ska fatta beslut i frågan innan sommaren, så det är sent om sider som Skövde nu ska ge sig in i slaget om att bli den ort försvaret satsar på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".