37-årig företagare misstänks för ekobrott

En 37-årig man från Skaraborg misstänks för grovt skattebrott, grovt bokföringsbrott och grovt försvårande av skattekontroll. På onsdagen hölls det häktningsförhandlingar mot mannen. 37-åringen är egen företagare, brotten som han misstänks för ska ha ägt rum mellan mitten av 2003 fram till årskiftet 2005/2006.

Under den tiden startade och drev mannen ett spelföretag på internet. Ett företag som såldes i slutet av 2005 till ett företag i Storbritannien för 120 Mkr.

Uppgifterna om företaget har varit knapphändiga och ägarna valde att inte träda fram i samband med affären. Dagens Industri, DI pekade dock ut 37-åringen som en av huvudägarna tillsammans med en annan man från Skaraborg.

Det har inte gått att få reda på om dom brottsmisstankar som nu riktas mot mannen har samband med spelföretaget- eftersom alla inblandade i målet har belagts med yppandeförbud.

Vid häktningsförhandlingarna i går beslutade Lidköpings tingsrätt att släppa mannen. Tingsrätten ansåg visserligen att det fanns viss risk för att mannen skulle försvåra utredningen om han släpptes, men att den risken inte uppväger det intrång och men som en häktning skulle innebära för 37-åringen. 

Men misstankarna kring mannen kvarstår, och åklagare Erika Sommerfors vid ekobrottsmyndigheten i Göteborg arbetar vidare med utredningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".