Körskollärare kritisk till ändrad provort

Snart försvinner troligen möjligheten att göra teoriprov för körkort i Mariestad och Falköping, och på sikt försvinner kanske också möjligheten till uppkörning på de båda orterna.

Idag går det att göra teoriprovet och uppkörningen på fyra orter i Skaraborg: Skövde, Lidköping, Mariestad och Falköping. Men nu vill Vägverket att teoriprovet försvinner från Mariestad och Falköping från och med den första augusti, för att spara pengar. Och det förs även diskussioner om att på sikt ta bort förarproven från de båda orterna.

Anders Bertilsson som är körskolläraren i Mariestad är orolig att körskoleeleverna kommer att överge körskolorna i Mariestad om de måste göra teori- och förarprov i Skövde:

- Antingen får jag flytta till Skövde eller så får jag stängaverksamheten. Att vi ska kunna åka med eleverna till Skövde det tror jag inte på, säger Anders Bertilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".