Knark blir allt vanligare i Skara

Det flödar av droger i Skara. Det visar polisens senaste insatser i staden och kommunens drogterapeuter märker också en ökning.
Anders från Skara har varit fast i ett drogberoende, men han har nu genomgått en behandling. Han berättar att knarkandet i stan är mer utbrett än många tror.

- Jag tror att missbruket går lägre och lägre ner i åldrarna, vilket är ett stort problem.

Redan under Anders tid som missbrukare blev det allt vanligare med unga missbrukare.

- Man säger ju gärna att man inte vill sälja knark till unga. Men när man mättat sin kompiskrets med droger, ja vad gör man då?

För ett par år sedan tog Anders kontakt med Våga öppenbehandling i Skara för att få hjälp med sitt drogberoende. Han har så småningom med behandling och självhjälpsgrupper, blivit fri från droger och alkohol.

Åren som knarkare i Skara minns han som mycket destruktiva och mörka. Det är en våldsam vardag och Anders liv var upp och ner.

Anders ser inte bara hur utbrett det är med droger i Skara idag, han tror även att drogvanorna har förändrats. Hasch ses inte längre som en drog och blandmissbruket blir vanligare säger han.

- Det kanske är amfetamin och GHB och hasch, sen blandar man det med tabletter och sprit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".