Provkonserter i den tänkta amfiteatern på Kinnekulle

Turerna kring den tänkta amfieteatern på Kinnekulle går vidare. Just nu väntar man på ett yttrande från länsstyrelsen och beslut väntas under året, eller eventuellt i början av 2007.

Och i september kommer två provkonserter att hållas i stenbrottet för att mäta ljudnivån.

Clemens Nordentoft som bor på Kinnekulle välkomnar mätningarna under provkonserterna, eftersom han tror att ljudnivån blir störande om amfieteatern blir verklighet:
- Vi pratar om 40 spelningar per sommar. Det är blir varenda helg från maj till september som vi inte kan sitta i våra trädgårdar, säger Clemens Nordentoft.

Det är framför allt ljudnivån som oroar de närboende i området. Men i september kommer just ljudnivån från stenbrottet att undersökas i form av två provkonserter.

En temporär läktare kommer att byggas med plats för 750 personer. Den 1:a september ska Göteborgs Symfoniker hålla konsert och den 3:de september uppträder Christer Sjögren i det gamla stenbrottet.

Det är föreningen Kinnekulle Amfieteaters vänner som arrangerar konserterna:
- Vi har ju en aktiv motståndsgrupp bland en del boende på Kinnekulle. Och de föreslog att man skulle ordna provkonserter för att man ska kunna mäta hur ljudet sprider sig. Och det har vi tillgodosett, berättar föreningens ordförande Bengt Rosén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".