Skara utreder säkrare skolskjutsar

Skolskjutsarna i Skara ska bli trafiksäkrare. Kommunen utreder just nu hur stora krav, som kan ställas på de bussföretag som kör skolbarnen. Bland annat gäller frågan kravet på bälten i bussarna. - Personligen har jag uppfattningen att alla barn ska vara bältade, säger Thomas Svensson, rektor i Varnhemsskolan och utredare för skolskjutsarna.
Det har hänt olyckor eller intermezzon i samband med att skolbarnen stiger på eller av bussarna. Men den största frågan, och också den mest kontroversiella, handlar om bälten i bussarna. Senast för ett par veckor sedan dog två lågstadiebarn i en bussolycka i Norrbotten, där barnens liv kunde räddats om de haft bälte på sig. I augusti ska utredarna presentera ett förslag för barn- och utbildningsnämnden i Skara hur säkerheten kan förbättras. - Vi måste vara realistiska också så bussentreprenörerna ska hinna anpassa sig efter de nya kraven. säger Thomas Svensson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".