Sjukhuschef vill inte remittera röntgenpatienter till djursjukhuset

Idag ska ledningen för Djursjukhuset i Skara träffa chefen för Skaraborgs Sjukhus, Birgitta Molin Melander. Man ska diskutera möjligheterna att remittera röntgenpatienter till Djursjukhuset i Skara. Kötiden för dessa patienter är förnärvarande nästan årslång. Men trots det så vill inte sjukhuschefen i nuläget ta hjälp av djursjukhuset.

Patienter som remitteras till djursjukhuset i Skara för att röntgas kan inte försäkras mot skador som skulle kunna uppstå i samband med röntgen.

- Problemet är att detta inte är en vårdgivare, det är en djur-vårdgivare vilket är något annat säger Birgitta Molin Melander.

Anledningen till att det är långa köer till röntgen är att Skaraborgs sjukhus haft rekryteringsproblem och vakanser berättar Birgitta Molin Melander.

Sjukhusstyrelsen har beslutat att mellan 500 och 600 extra magnetröntgen-undersökningar ska genomföras under hösten vid sjukhusen i Skövde och Falköping för att köerna inte ska öka.

Djursjukhuset i Skara hade kunnat bidra med ett 100-tal undersökningar, något som Birgitta Molin Melander anser är för få för att det skulle göra någon större skillnad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".