Kritik mot E20-utbyggnad vid Lundsbrunn

Fem kritiska remissyttranden har kommit in till Vägverket i Mariestad med anledning av planerna att bygga ut E20 mellan Lundsbrunn och Holmestad. Bland annat kritiseras att vägen kommer att dras relativt nära Götene tätort, bara halvannan kilometer från bebyggelsen.
Nu har de markägare, som berörs av E20-utbyggnaden mellan Lundsbrunn och Holmestad, fått chansen att ge sin syn på det planerade vägbygget. Vägverket och Götene kommuns så kallade "röda vägalternativ" förbi tätorten får kritik för att vägen ligger för nära tätorten och markägarnas fastigheter. Kritikerna poängterar, att när en liknande vägutbyggnad gjordes vid Arboga valda Vägverket av miljöskäl att dra vägen minst två kilometer utanför tätorten. Även några lantbrukare utmed den nya vägsträckan klagar på sträckningen. Bland annat kommer en potatisodlare att få 50 hektar av sina ägor kluvna i två svårodlade markkilar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".