Grekiska tandläkare kapar väntetider i Skaraborg

Efter förra årets rekryteringsprocess och följande svenskautbildning har nu de grekiska tandläkarna börjar jobba ute i Folktandvården i Skaraborg. Giorgos Kostaras har en tjänst på Folktandvården i Karlsborg och så här en månad in i jobbet är han nöjd. Särskilt de svenska patienternas intresse för tandvård imponerar på honom, berättar han.

Giorgos Kostaras är nöjd med allt det praktiska inför den nya anställningen. Svenskakurs, bostad i Skövde, pendling till Folktandvården i Karlsborg, trevligt mottagande på arbetsplatsen och inte minst vänligt bemötande och förståelse från de svenska patienterna.

Det är främst den avslappnade relationen mellan tandläkare och patient här i Sverige som slår Giorgos Kostaras. Den distans som kan märkas i Grekland förekommer inte alls här, säger han.

Uppgiften för Giorgos Kostaras blir i första hand att korta väntetiderna till Folktandvården i Karlsborg, berättar hans chef Yvonne Asp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".