Hårt tryck på bostäder i Lidköping

På bara ett par år har Lidköping fått en nästan överhettad bostadsmarknad. - Det har gått väldigt fort från ett överskott till brist på lägenheter, konstaterar Mats Boström, verkställande direktör för kommunalägda Bostäder i Lidköping AB. Nu bygger bolaget ett 50-tal nya bostäder i centrum.
För ett par år sedan drogs kommunala bostadsbolaget med hyresförluster på grund av ett 100-tal tomma lägenheter. Men när bolaget nyligen hade en enda tom lägenhet i det attraktiva Rådaområdet försökte mellan 40 och 50 personer få hyra denna. Nu tvingas Bostäder i Lidköping göra allt för att försöka bygga ikapp bristen på lägenheter. Men det kan ta upp till tre år från planering till att bostäderna står klara. Dessutom har det kommunala bostadsbolaget brist på eget riskkapital - aktiekapital, vilket försvårar bygget av nya lägenheter. - Jag har påtalat detta för kommunledningen flera gånger, säger Mats Boström.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".