SAIK fortfarande obesegrat - nu väntar sommaruppehåll

Efter den sista matchen för våren är Skövde AIK fortfarande i fotbollens division II. På söndagen vann de mot Ljungby IF hemma på Södermalm med 3-2, dock inte utan kamp. Efter att ha lett med klara 3-0 i paus höll Skövde på att slarva bort segern i andra halvlek.
– Just nu fattar jag absolut ingenting. Man tror att vi ska ha lärt oss av gamla misstag men idag känns absolut inte som vi gjort det, sa tränaren Gudmundur Magnusson.

Det började, som sagt var, väldigt bra:

– Vi spelade bländande i 45-50 minuter, för att sedan falla ihop som ett korthus. Idag såg det bedrövligt ut i andra halvlek, recenserar ”Gummi”.

Problemet med att hänga i har följt Skövde AIK under hemmamatcherna hela säsongen.

- Ja, det är inte många matcher där vi kan vara nöjda med alla 90 minuterna.  

Men laget är ändå obesegrat:

- Ja, det gäller att vara positiv, säger Gudmundur Magnusson och skrattar självironiskt.

Gudmundur Magnusson är visserligen glad över att ligga högst i tabellen, men att gå in i sommaruppehållet som ledande lag har inte bara fördelar, menar han:

- Ibland kan det bara bättre att ligga lite efter och smyga upp bakom, så som Tenhult, Motala och eventuellt Linköping nu kan göra. De kan bli farliga när de börjar jaga. Men de poäng vi tagit, har vi tagit och det kan vi inte vara missnöjda med.

I matchen mot Ljungby IF gjordes hemmalagets mål av Jakob Orlow (1-0 och 2-0) samt Joseph Muweke (3-0).

Henrik Nyholm gjorde Ljungbys båda mål.

Publik: 278.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".