Kopia av ångare sjösätts nästa år

I augusti nästa år ska kopian av hjulångaren Eric Nordevall till slut sjösättas. Från början var det tänkat att ångaren Eric Nordevall II skulle komma i sjön redan år 2000, men båtbygget i Forsvik har dragit ut på tiden.

Den femte augusti 2007 planeras sjösättning av Eric Nordevall II. Och samtidigt med projektet med replikan av den sjunkna 1800-talsångaren, planeras ett annat projekt på andra sidan Vättern.

Vraket ligger på den östgötska sidan av sjön och i Motala vill man skaffa pengar för att ta upp och konservera den ursprungliga Eric Nordevall. Om det blir verklighet tror projektledaren Bernt Breding att det också kan gynna turismen på den skaraborgska sidan:
- Tänk dig engelsmän som tar flyget från Stansted och landar i Karlsborg. Går ner till fästningen och går ombord på hjulångaren Eric Nordevall. Upp till Forsvik och över sjön till Motala med kopian, och kollar om den är likadan som originalet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".