Frälsningsarmén gjorde barnens semester möjlig

Semesterresor är en klassfråga...
Allt fler människor måste avstå från att åka bort på semestern eftersom pengarna inte räcker till.
I Skövde ger Frälsningsarmén ensamstående kvinnor med barn möjlighet att besöka Skara sommarland.
– Det gör stor skillnad för oss. Vi hade aldrig haft möjlighet att göra det här utan Frälsningsarmén, säger en av mammorna som tillsammans med sina barn valts ut att åka med på årets kortsemester.

Enligt Statistiska Centralbyråns siffror från 2005 saknade mer än var tredje ensamstående kvinna med barn möjlighet att tillbringa en vecka i fritidshus eller på semesterresa under en tolvmånadersperiod. För den ensamstående mamman från Skövde är det svårt att få ekonomin att gå ihop och få pengar över till en gemensam familjeaktivitet när det är sommarlov. Men barnen är förstående, säger hon.

-De har inga krav eller gnäller eller någonting sådant, absolut inte. Men som mamma kan man känna att man skulle vilja göra mer för sina barn.

Det är femte året i rad som Frälsningsarmén i Skövde arrangerar resor för ensamstående kvinnor med barn. Pengarna till bussresan, entrén till sommarland, mat och en natt i stugbyn kommer från givmilda kommuninnevånare i Skövde, berättar Mildred Åberg på Frälsningsarmén:

- Det är ju helt fantastiskt, och det känns jättebra att få göra det här!

Intresset för att få följa med på kortsemestern är stort. Det är fler som söker än som får möjlighet att följa med. I år valdes tio mammor och 22 barn ut.

– Det är unga mammor och lite äldre, en del barn är små, andra lite större. Det är verkligen blandad kompott och vi har kul tillsammans, säger Mildred Åberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".