Stor visitation på fängelset i Mariestad

Efter att det har varit stökigt och oroligt på fängelset i Mariestad under ett par, tre veckor gjorde kriminalvården på tisdagskvällen en omfattande visitation av de intagna.
En hundpatrull från polisen och ett 20-tal anställda på fängelset letade efter vapen, telefoner, narkotika och annat otillåtet. 

Visitationer sker med jämna mellanrum men sällan med så stor insats av personal som vid detta tillfälle. Och visitationen var den mest omfattande insatsen som gjorts i regionen under det här året, det säger kriminalvårdschefen Dag Bränfeldt till Sveriges Radio Skaraborg.

Personal från kriminalvården och polisen letade igenom rummen hos alla de 60 intagna, och gjorde flera fynd av vad som troligen är narkotika, och dessutom mobiltelefoner och laddare.

Bakgrunden till visitationen är att det varit oroligt i fängelset en tid, med dålig stämning mellan intagna och personal. Under onsdagen har det varit lugnt i fängelset, och enligt Dag Bränfledt var de flesta intagna nöjda med tisdagens insats, eftersom de också har intresse av att stämningen är bra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".