Sommarstängda apotek öppnas igen

De fyra apotek i Skaraborg, som i sommar har stängt, kommer alla att öppnas i höst. Det lovar i dag apoteksledningen i Göteborg - trots den akuta bristen på farmaceuter. Det handlar om apotek i Kvänum, Floby och Lidköping.
På grund av personalbristen har nästan 100 apotek tvingats stänga i sommar. Risken finns att de i höst inte kan öppna igen om bristen på farmaceuter fortsätter. En undersökning, som Ekoredaktionen gjort, visar att alla apotek inte öppnas igen efter en sommarstängning. Men i Skaraborg lovar apoteksledningen, att apoteken i Kvänum, Floby och Lidköping kommer att öppna igen till hösten. På Apoteket AB i Göteborg vet ansvariga inte ännu om apoteket i Kvänum kan hålla öppet alla dagar, men målet är att alla apotek ska ha öppet som vanligt. För närvarande åker farmaceuter från Göteborg och arbetar i Floby vissa dagar på grund av personalbristen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".