Örebro för tuffa för SIL

När fotbollstjejerna i SILs IF från Götene fick besök av allsvenska KIF Örebro i den fjärde omgången av Svenska cupen blev motståndet för hårt. Örebro som tränas av den gamla storspelaren Pia Sundhage vann med 6-0.

Men i början av matchen märktes det inte att det skilljer två divisioner mellan lagen. SIL inledde respektlöst och hade ett par farliga lägen. Men i den tolfte minuten rullade Örebros Emelia Erixsson in 0-1 och i och med det tog Örebro över matchen.

Emelia Erixsson gjorde tre mål och Örebro vann till sist med 6-0, något stora siffror då Örebro inte alls var så överlägsna som många trodde att de skulle vara.

Men visst är det speciellt att möta allsvenskt motstånd och Johanna Elvelind hoppas att SIL kan ta med sig lärdom från matchen:
- Vi får försöka ta med oss lite av det vi fick se, de har ett jädra tempo och passningsspelet är nästan hundraprocentigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".