Full Mariestadsbo körde linjebuss

En busschaufför i 40-årsåldern från Mariestad är misstänkt för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik efter en färd med linjebuss från Karlstad till Mariestad på onsdagseftermiddagen.
- Det är fruktansvärt. Nu måste bussbolagen agera och installera alkolås, inte vänta på att det ska bli krav på det, säger Putte Hansson, trafiksäkerhetskonsulent på NTF Skaraborg.

Polisen hade larmats av busspassagerare och medtrafikanter om att bussen uppfört sig konstigt på vägen.

– Bland annat ska bussen ha varit över på mötande vägbana, säger Sören Lövengärd, vakthavande befäl på polisen i Karlstad till SR Skaraborg.

Eftersom misstanke om rattfylleri fanns stoppade polisen bussen på väg 26 söder om Kristinehamn och chauffören blåste 0,94 milligram alkohol per liter utandningsluft, vilket är ungefär lika mycket som 1,88 promille alkohol i blodet.

- Sånt här händer tyvärr, mycket för att många företag inte tror att de har den här typen av problem bland sina anställda, säger Putte Hansson som tycker att många företag och beställare är för flata i frågan.

Föraren togs in för förhör, och hans körkort drogs omedelbart in.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".