Passagerare på bussen: "Det märktes direkt att något var fel"

Resenärerna ombord på bussen mellan Karlstad och Mariestad märkte direkt att det var något fel när bussen på onsdagseftermiddagen lämnade Karlstad.
– Bussen kom för sent och sedan vinglade han över vägbanan hela tiden. Till slut gick en äldre man fram och sa åt honom att stanna bussen, berättar 17-årige Tino Wigardt från Lidköping.
Busschauffören, en man i 40-årsåldern från Mariestad, visade sig ha 1,88 promille alkohol i blodet.

17-årige Tino Wigardt skulle åka från Kristinehamn till Mariestad tillsammans med sin kusin.

- Vi var på väg hem från Jimmy. Någon mil utanför Kristinehamn sa mannen åt chauffören att stanna vid nästa parkeringsficka. Det kom en direkt efter det. Chauffören stannade och mannen sa åt honom att stänga av motorn också. Sedan följde han med honom ut till polisen som stod utanför.

Chauffören blåste 0,94 milligram alkohol per liter utandningsluft, vilket motsvarar 1,88 promille alkohol i blodet. Han blev omedelbart av med körkortet och är nu misstänkt för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

Efter en stund kom det en ny chaufför till platsen och resan mot Mariestad fortsatte.

Idag är Tino Wigardt skärrad, säger han, men han kan ändå tänka sig att åka med Swebus Express igen:

– Ja, det tror jag, men jag kommer att kolla upp chauffören lite bättre innan jag sätter mig på en buss igen. Prata med honom och kolla hur han beter sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".