Kommunalrådet Hulmarker har fortfarande förtroende för kommunchefen

Delar av kommunledningen i Hjo har haft ett möte med den omstridda tillträdande kommunchefen Pia Renman.
Under mötet fick Renman förklara de anklagelser gällande samarbetssvårigheter som riktats mot henne. Hjos kommunalråd Catrin Hulmarker (m) beskriver mötet som bra.
Samtidigt kräver vänsterpartiet alla korten på bordet.

Hjo nya kommunchef har hamnat i blåsväder utan att ännu ha jobbat en enda riktig dag. Bakgrunden är uppgifter som gör gällande att Pia Renman varit inblandad i flera konflikter på sina tidigare tjänster i Kungsbacka och Örebro.

Catrin Hulmarker har tidigare sagt att det är naturligt att en chef får kritik och hon manade till lugn tills att Pia Renman fått en chans att förklara sig. Efter att nu haft ett första möte beskriver Hulmarker mötet som bra och säger att hon fortfarande har förtroende för Pia Renman.

I nästa vecka blir det ett nytt möte då kommunstyrelsens arbetsutskott i Hjo träffa Pia Renman och reda ut alla frågetecken med henne.

Samtidigt kräver vänsterpartiet i Hjo att den konsult som kommunen anlitade för att rekrytera Pia Renman, offentliggör det material som låg till grund för att konsulten skulle rekommendera henne. 
Vänsterpartiet vill inte ha kvar Pia Renman. I ett pressmeddelande skriver partiet att de saknar förtroende för henne och att de inte tror att det är möjligt att gå vidare och skapa ett förtroende fullt förhållande mellan Pia Renman, politiker, medarbetare och invånare i Hjo Kommun.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".