Tre familjer i topp på moderatlista

Tre familjer dominerar på moderaternas lista för kommunvalet i Mullsjö i höst.

Förstanamn på listan är Eva Nilsson. Både hennes dotter och måg finns också med bland de översta namnet, men hon tycker inte att det är märkligt:
- Man försöker få folk intresserade av politik, särskilt yngre, och då försöker man påverka dem man träffar mest och det är ju ofta familjen.  

Det är olika generationer i familjerna Nilsson, Samuelsson och Jansson som finns i toppskiktet på moderaternas lista, och bland Mullsjöborna är det många som tycker det är negativt:

- Det blir lite köksbordspolitik över det hela, säger en kvinna.

- Det är nästan jäv tycker jag, när det är samma familj, säger en annan.

Det finns fler partier i Mullsjö som har ett par från samma familj överst på sin kommunlista. Kristdemokraterna och Folkpartiet till exempel - men moderaterna är extrema med så många från tre familjer på de tio översta platserna.

Där finns familjen Jansson: Pappa Håkan gör comeback i kommunpolitiken och går rakt in på tredje plats - förbi både sonen Henrik på fjärde och dottern Helena på åttonde plats.

Vi har familjen Samuelsson: Pappa Lars på andra och sonen Fredrik på sjätte plats.

Och så familjen Nilsson - Eva är alltså förstanamn, dottern Charlotte är femma och mågen Magnus Fridström kandiderar på nionde plats. Men Eva Nilsson förstår inte kritiken och tror inte det kan innebära några svårigheter:
- Man får hålla isär sådanan saker; vi jobbar politiskt och har samma ideologi men sedan får vi jobba var och en för sig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".