Kissutställning invigd i Skara

Under merparten av sitt liv har Falköpingsbon Alexander Johansson samlat allt som har med rockgruppen Kiss att göra.
20 års samlande har lett till material nog för en hel utställning.
På fredagen var det invigning i Music Factorys lokaler i Skara.

- Kiss hade allt. Det var musik, våld, blod, eld och allt annat som jag gillade när jag var i den åldern, säger Alexander Johansson som fortfarande har en hel del kärlek i rösten när han talar om sin favoritgrupp.  

Utställningen går igenom rockgruppens alla skivor, turnéer, skandaler, splittringar och nykonstellationer. Det finns massor av pressklipp och bilder från tidningar som Poster och Okej, som föder en hel del nostalgi.

Seden har vi alla dessa KISS-prylar, som dockor, t-shirtar, matlådor, mm mm. Alltsedan starten 1972 har KISS varit ett kommersiellt projekt, som gjort de båda förgrundsgestalterna Gene Simmons och Paul Stanley till mycket förmögna farbröder. Det kommersiella stör dock inte Alexander Johansson:

– Jag älskar den biten! Jag tycker att det är så häftigt. De flesta blir förbannade och menar att det skadar kreativiteten och musiken. Det kan jag kanske hålla med om men mest tycker jag att det är häftigt, framförallt för att Gene Simmons pratar om det hela tiden. De var ju musikaliskt kreativa också, annars hade de aldrig gått så långt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".