Skratt på läger för mammor och barn

På söndagen avslutades ett sommarläger i Timmersdala för ensamstående mammor och deras barn. Lägret, som hölls för första gången, vände sig till ensamstående mammor och deras barn, familjer som annars inte skulle ha råd med semester.
– Nu har mina barn något att berätta om när skolorna börjar igen, säger tvåbarnsmamman Angelica Randenbäck.

På lördagen hördes glada skratt och heja-rop när barnen och mammorna lekte och tävlade ute på gräsmattan framför Sjöhaga Ungdomsgård i Timmersdala. Under fyra dagar har fem vuxna och ett tiotal barn lekt, badat, grillat och gjort utflykter tillsammans.

– När skolorna börjar så frågar ju alla vad de gjort. Då tänker man att det vore synd om mina barn skulle ha behövt svara ”inget särskilt”. Att de också fått upplevelser tycker jag är viktigt, säger Angelica Randenbäck.  

Lägret ordnas av Sjöhaga tillsammans med Pingstkyrkan i Skövde och Timmersdalas frikyrkoförsamling. Deltagarna betalar maten, sedan är resten gratis.

Bengt-Inge Andersson är ordförande i styrelsen för Sjöhaga och den som kom på idén med sommarläger för ensamstående mammor och deras barn:

– Min upplevelse är att det finns många ensamstående som har en väldigt tuff situation. Detta är bara toppen på isberget. Jag tror inte att samhället kan ordna allting utan frivilligorganisationer måste också hjälpa till.

Enligt Bengt-Inge Andersson blir det troligen ett läger även nästa år.

– Ja, det känns inte som att vi bara kan sluta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".