Skara överväger sänkta dagisavgifter

Bara ett halvår efter att maxtan inom barnomsorgen införts planerar Skara kommun att ändra avgiftssystemet. - De föräldrar som har höga inkomster och barnen få timmar på dagis kan få sänkta avgifter, säger Pia Jacobsson, controller på barn- och utbildningsförvaltningen i Skara.
Pia Jacobsson har för kommunens räkning utvärderat effekterna av maxtaxan inom barnomsorgen. De flesta föräldrar är nöjda över att ha fått sänkta avgifter. Nio av tio har fått avgifterna sänkta. Men gruppen med höga inkomster och få timmar på dagis drabbas av högre avgifter på grund av nyordningen. När barn- och utbildningsnämnden i Skara träffas den 15 augusti ska ett förslag presenteras, som gör maxtaxesystemet mera rättvist. Sedan maxtaxan infördes vid årsskiftet i Skara kostar det som mest strax över 1 100 kronor i månaden att ha ett barn i förskolan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".