Sommarlands camping tvingas avvisa gäster

9 000 personer besökte Skara Sommarland i tisdags, det är en av de högsta besökssiffrorna hittills under 2000-talet. Och trots att Sommarlands camping är en av de största i landet tvingades parkledningen för första gången att avvisa gäster som ville övernatta.

- Det är ju glädjande att vi har så mycket folk och att alla våra resurser är tagna i anspråk. Men vi tvingas hänvisa till andra alternativ som ligger utanför oss, säger Sommarlands VD Björn Eriksson.

Elisabet Lexander med familj kom till Sommarland på tisdagskvällen men fick inte plats på campingen:
- Vi visste att det inte fanns plats men trodde att det var en större parkering utanför där vi kunde stå. Men vi hittade en grön plats utanför travbanan, så här parkerade vi, berättar Elisabet Lexander

Det finns 300 stugor och 800 platser för husvagnar och husbilar på Sommarlands camping utanför Skara. När det är fullbelagt övernattar över 3 500 personer här.

I tisdags avvisades inte bara gäster till andra stugbyar, campingplatser och hotell. Kontorspersonalen på Sommarland fick också jobba extra i biljettkassorna, på bilparkeringen och i städningen.

Men Björn Ericsson tänker inte bygga ut campingen på Skara Sommarland till nästa säsong:
- Om man bygger även bort de högsta topparna står man väligt långa tider med outnyttjade resurser som man inte kan finansiera.